Menu
Til nyhedsoversigt

Alene sammen: Ny gruppe for kræftpatienter i corona-isolation

- af Nanna Kathrine Riiber
Hvis du som kræftpatient oplever, at det er svært at være isoleret og meget alene, som den nuværende situation med corona kræver, kan du finde støtte og fællesskab i en ny gruppe her på Cancerforum.

Mennesket er et socialt væsen, og vi mærker formentlig alle, at det påvirker os, at vi lige nu skal undgå mest mulig kontakt med andre mennesker for at undgå spredning af corona. Derfor har vi oprettet en ny gruppe på Cancerforum for kræftpatienter, der føler sig isolerede netop nu. Alle kræftpatienter er velkomne til tilmelde sig gruppen og udveksle tanker, erfaringer og gode råd til at håndtere situationen.

 
Et fællesskab på afstand
Peter Genter, der er psykolog af faglig baggrund og til daglig ansat som rådgivningsleder i Kræftrådgivningen i Herlev, er gruppevært i den nye gruppe og vil facilitere debatten og komme med input undervejs.

- Det her et eksperiment og også en ny måde for mig som rådgiver at facilitere en gruppe på. Men vi står i en særlige situation pga. corona. Normalt tilbyder Kræftens Bekæmpelse samtalegrupper og en række fællesskabsaktiviteter i vores kræftrådgivninger landet over. Det kan vi ikke nu. Derfor håber vi, at vi i stedet kan skabe et nyt, digitalt fællesskab på tværs af landet i en tid, hvor vores normale fællesskaber er sat på standby, siger Peter Genter.


Meld dig ind i gruppen 
Hvis du vil se den nye gruppe eller melde dig ind i den, skal du klikke her: Alene sammen – i corona-isolation.