Menu
Til nyhedsoversigt

Alle kan have brug for hjælp under et kræftforløb

- af Cancerforums redaktion
Mange kræftpatienter oplever, at det kan være svært at bede om hjælp. App’en 'Sammenholdet' kan være med til at gøre det lettere for patienten at bede om hjælp og gøre det nemmere for omgangskredsen at støtte op og hjælpe.

Hverdagen bliver ofte sat på standby, og overskuddet til praktiske gøremål forsvinder, når en alvorlig sygdom som kræft træder ind i billedet. Heldigvis har mange en omgangskreds, der gerne vil hjælpe, men som kan have svært ved at vide, hvad de konkret kan gøre. 'Sammenholdet' er en app til smartphones, der gør det nemmere for de pårørende til en kræftpatient at koordinere hjælp i hverdagen.     

Med 'Sammenholdet' kan man oprette et lukket netværk og invitere venner, familie, kolleger m.fl. ind i netværket som hjælpere. Man kan som patient oprette sit eget netværk eller man kan som pårørende oprette og administrere et netværk på vegne af en patient.

I netværket kan man oprette forskellige typer af opgaver, som hjælperne kan byde ind på. Det kan f.eks. være hjælp til madlavning, husarbejde, børnepasning og transport.

Det er også muligt at skrive fælles beskeder i netværket om f.eks. status på sygdomsforløbet.

'Sammenholdet' er udviklet af Kræftens Bekæmpelse. App’en er gratis og kan downloades i App Store og Google Play.

Hvis du ønsker at læse mere om 'Sammenholdet', skal du klikke her.