Menu
Til nyhedsoversigt

Få motion ind i din hverdag

- af Cancerforums Redaktion
Tips og gode råd til hvordan motion kan blive en del af en uoverskuelig hverdag

Under et sygdomsforløb med kræft kan det være svært at overskue at bevæge sig så meget, som man kan have gjort førhen.

Som kræftramt kan det være godt at bevæge sig i mindre perioder ad gangen, hvilket kan være et godt alternativ til intensiv motion. De fleste hverdagsrutiner tillader øget fysisk aktivitet. Nedenfor kan du se en række forslag til, hvordan du kan inddrage motion i hverdagen:

  • Tag cyklen frem for offentlig transport
  • Stå så vidt muligt op i stedet for at sidde ned, for eksempel ved brug af hæve-/sænkebord
  • Hør lydbog eller podcast og gå en lang tur
  • Lav faste gå-aftaler med venner og andre du har kær

Er du mere til nogen faste øvelser, kan du ved at klikke på linket, se Kræftens Bekæmpelses forslag til en række øvelser, som du kan lave derhjemme: Øvelser for hele kroppen.

Såfremt du ønsker at ty til en mere traditionel form for motion, kan du med fordel starte på et roligt niveau og herefter bygge på hen ad vejen. Her kan der gøres brug af en skridttæller eller andre elektroniske midler, som kan være med til at beregne aktivitet – dette kan ofte motivere og gør det nemt at følge med i fremskridt.

Hvis du er vant til meget fysisk træning, men ikke kan komme afsted til centeret, anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at du tager et kig på dette link: Vi træner - gode øvelser for alle. Linket indeholder 12 træningsvideoer på hver 20 minutter. Alle øvelserne kan laves i både en ’let’ og en mere udfordrende udgave.