Menu
Til nyhedsoversigt

Hver femte patient og pårørende føler sig ensom

- af Cancerforums redaktion
Har du lyst til at mødes og spise sammen med andre?

Folkebevægelsen mod Ensomhed – som Kræftens Bevægelse er en del af sammen med over 60 andre organisationer - vil gøre op med ensomhed ved at opfodre mennesker til at samles i spisefællesskaber i uge 17.

Flere end 210.000 mennesker føler sig ofte ensomme, og hver femte patient eller pårørende føler sig ensom, fremgår det af en undersøgelse fra 2016, læs artiklen her

Ensomheden er noget vi ønsker at bekæmpe i fællesskab. Derfor afholdes der i uge 17 den landsdækkende event Danmark Spiser Sammen. Eventen har til formål at bekæmpe ensomhed ved hjælp af spisefællesskaber. Kræftens Bekæmpelse er også en del dette event.

Find sammen med andre til Danmark Spiser Sammen

Danmark Spiser Sammen finder sted fra mandag d. 24. april til og med søndag d. 30.april. Hvis der er nogle af jer her på Cancerforum, der har overskuddet og lysten, så er uge 17 en god mulighed for at mødes med andre omkring et måltid mad. I kan fx skrive et indlæg i de grupper, I er en del af herinde, hvis I kunne have lyst til at mødes med andre kræftpatienter eller pårørende omkring et måltid mad i denne uge.

Mulighederne er mange: Måske har en af jer mulighed for at lægge hus til? Måske kan I gå flere sammen om at lave mad? Eller måske har en af jer en anden god ide til, hvordan I kan finde sammen i uge 17 og gennem spisefællesskaber bekæmpe ensomhed. Hvis I har lysten men mangler et sted at være, så kan vi her på Cancerforum undersøge, om der er muligheder for at være i en kræftrådgivning eller en lokalforening.

danmarkspisersammen.dk kan du læse mere og se, hvordan andre har fundet sammen i store og små arrangementer. Her kan I også oprette jeres spisearrangement eller søge efter andre arrangementer.

Skriv til Cancerforum redaktionen, hvis du har spørgsmål om eventen, eller hvis du har fået en god ide til et spisearrangement. Så vil vi undersøge, om vi kan finde et sted, hvor I kan mødes og spise sammen.

Skriv til: cancerforum@cancer.dk