Menu
Til nyhedsoversigt

Ny guide til unge med kræft

- af Cancerforums redaktion
Danmark har fået sin første guide til unge med kræft 15-39 år. Guiden tager fat i emner som venskab, kærlighed, sex, behandling, hospitalsliv, senfølger og psykiske reaktioner.

”Fuck. Jeg har kræft. Hvad nu?” er titlen på en ny guide, som henvender sig til unge mellem 15 og 39 år, der har fået kræft. Guiden er lavet i et samarbejde mellem Ung kræft, Rigshospitalet og Kræftens Bekæmpelse, og er en hjælp til de unge, deres venner og familie.

Den består af gode råd, fortællinger, historier og billeder fra unge kræftpatienter og faglig viden fra bl.a. sundhedsprofessionelle, socialrådgivere, sexologer og psykologer.

Guiden viser samtidig vej til, hvor man som ung kræftpatient kan finde mere viden, rådgivning og fællesskab med andre unge med kræft.

Du kan downloade guiden gratis ved at klikke her.


Netværk for unge med kræft

Husk at du også kan kontakte Ung kræft, der er et netværk for unge, der er blevet ramt af kræft. Gennem netværket kan du få kontakt med andre unge efter en kræftdiagnose samt under og efter en kræftsygdom. Du kan også finde tilbud om aktiviteter for unge kræftramte.

Du kan læse mere om Ung kræft ved at klikke her.