Menu
Til nyhedsoversigt

Redaktionen ønsker alle på Cancerforum en god sommer

- af Cancerforums redaktion
Få opskriften på en dejlig, kølende 4-i-1 saft

Det er blevet juli, og vi vil derfor gerne ønske jer alle en god sommer.

Hvis du har brug for at blive kølet ned, får du her en opskrift på en dejlig 4-i-1 saft med blåbær og ingefær. Se her, hvordan du kan lave lækre små vitaminbomber af blåbær og ingefær, der kan spises som granité eller sodavandsis, drikkes som saft-shot eller blendes til cremede smoothies.

Ingredienser

4 dl blåbær, friske eller frosne
3 dl æblejuice
2 stk. frisk ingefær på ca. 1x1 cm
1 tsk honning

Sådan gør du:

Hvis du bruger frosne bær, skal de have et lille opkog i en gryde, før du bruger dem. Put dem i en gryde med en lille smule vand. Bring i kog, og lad dem simre i et minut. Lad dem køle lidt af.

Put alle ingredienserne i en blender. Blend, til massen er ensartet. Du kan også bruge en stavblender.

Tilsæt ekstra juice, hvis saften er for tyk. 

Drik saften, som den er, eller frys i fire små portionsbokse eller i ispinde-forme.

Saft-shot:

Køl den blendede saft ned i køleskabet eller med et par isklumper, og drik den med det samme, eller lad et shot fra fryseren tø op i et glas.

Smoothie:

Blend en frossen portion med 2-3 dl mælk, vaniljeis, yoghurt, juice, danskvand – eller hvad du bedst kan lide i din smoothie. Bland eventuelt energipulver i, hvis du har brug for flere kalorier. Smoothieen på billedet er blendet med yoghurt.

Granité:

Brug en ske til at skrabe eller hakke flager af en frossen saft-isklump. Fortsæt til alt isen er tynde flager. Spis straks.

Ispind:

Saften fryses i ispinde-forme og er klar til at spise efter 4-5 timer.

Har du spiseproblemer?

Få flere tip til, hvordan du kan gøre, hvis du har kvalme, lider af mundtørhed eller vil gøre smoothien mere energirig: 4-i-1 saft med blåbær og ingefær

Med venlig hilsen 
Signe og Simon
Cancerforums redaktion