Menu
Til nyhedsoversigt

Bedre viden om senfølger efter kræft

- af Cancerforums redaktion
Ny hjemmeside fortæller om forskning og resultater fra Kræftens Bekæmpelses tre nationale forskningscentre for senfølger

Flere og flere mennesker overlever heldigvis kræft. Og derfor kommer flere og flere til at leve med senfølger. I dag er der cirka 300.000 tidligere kræftpatienter i Danmark, og omkring halvdelen af dem oplever en kombination af fysiske og psykosociale senfølger. Og de skal have en langt bedre hjælp og behandling, end de får i dag.

Det er målet for ’Bedre Viden om Senfølger’, som er et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC), Senfølgerforeningen og Kræftens Bekæmpelses tre nationale forskningscentre for senfølger, som blev etableret med støtte fra Knæk Cancer-indsamlingen 2017.

’Bedre Viden om Senfølger’ vil skabe ny viden om, hvordan man opsporer, forebygger og behandler senfølger i forbindelse med brystkræft og kræft i bækkenorganerne samt senfølger, der går på tværs af kræftsygdomme. ’Bedre Viden om Senfølger’ vil løbende formidle deres viden og forskningsresultater på deres nye hjemmeside, som du kan besøge ved at klikke her: Bedre Viden om Senfølger.