Menu
Til nyhedsoversigt

Er cannabis bedre mod smerter end morfin?

- af Cancerforums redaktion
Der er mange spørgsmål, når det handler om cannabis i relation til kræft, som f.eks.: Hvilke bivirkninger er der ved cannabis? Og kan man få medicinsk cannabis lovligt i Danmark? På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside kan du finde svarene på en række af de hyppigste spørgsmål. Du kan også melde dig ind i vores gruppe på Cancerforum: Cannabis og Kræft.

På nuværende tidspunkt findes der ikke forskning, som kan fortælle os, om cannabis kan helbrede kræft hos mennesker eller forlænge kræftpatienters overlevelse. Til gengæld har videnskabelige undersøgelser vist, at cannabis kan have en kvalmelindrende virkning og modvirke opkastninger for kræftpatienter i kemoterapi. Der er også videnskabelige undersøgelser, som viser en smertestillende effekt af cannabis.

Hvis du er interesseret i at læse mere om cannabis' virkning, bivirkninger, og hvordan du eventuelt kan få medicin med cannabis til lindring, så kan du gøre det på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside. Her kan du også finde svar på mange af de typiske spørgsmål om cannabis i relation til kræft som f.eks.: Påvirker cannabis den kræftbehandling, jeg får på hospitalet? Og kan man blive afhængig af cannabis til medicinsk brug?

Du kan også læse om den nye 4-årige forsøgsordning med cannabis til medicinsk brug, der gør det lovligt for læger at udskrive mere uforarbejdet cannabis, som f.eks. tørrede blade til te. Og så kan du få en forklaring på mange af de begreber, der er spil, når man taler om cannabis i relation til kræft som f.eks.: Medicinsk cannabis, cannabis til medicinsk brug, cannabinoider, CBD og cannabisolie.

Hvis du ønsker at læse mere om cannabis og kræft, skal du klikke her.

Husk, at du også kan skrive med andre kræftpatienter og pårørende om cannabis på Cancerforum i gruppen Cannabis og kræft.