Menu
Til nyhedsoversigt

Rekordopbakning til kræftsagen ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling

- af Cancerforums redaktion
Trods sne, slud og corona sætter resultatet af Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling i år rekord. Hele 41 mio. kr. fik frivillige samlet ind.

Søndag den 11. april gik omkring 14.000 indsamlere på gaden for at samle penge ind til forskning i kræft, forebyggelse og ikke mindst støtte til de mange tusind mennesker, der hvert år får stillet en kræftdiagnose og deres pårørende. Landsindsamlingen fortsatte digitalt indtil 18. april, og nu er resultatet gjort op. 

41 millioner kr. blev der indsamlet, og dermed er rekorden på 37 mio. kr. fra 2016 slået. Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse er både ydmyg og overvældet over danskernes opbakning. 

- Det er virkelig imponerende. Selvom vi hørte fra vores mange frivillige indsamlingsledere og indsamlere, at årets indsamling var gået rigtig godt, så er resultatet væsentligt højere, end vi overhovedet havde turdet håbe på, siger Helen Bernt Andersen og fortsætter: 

- Vi skylder indsamlingslederne en meget stor tak. I en usikker tid med corona og skiftende restriktioner, fik de på imponerende vis stablet en flot og sikker landsindsamling på benene. Også en kæmpe tak til de omkring 14.000 frivillige indsamlere, der på trods af sne og slud gik på gaden – og selvfølgelig også en stor tak til de mange generøse mennesker, der tog så positivt imod os, siger Helen Bernt Andersen.

De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 60 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 18 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration. 

Det går støtten til