Menu

Brugerbetingelser

Du skal acceptere brugerbetingelserne, før du kan oprette en profil på Cancerforum. Læs derfor nedenstående grundigt igennem.

Behandling af personlige oplysninger

Som bruger giver du samtykke til at vi må opbevare de oplysninger, du har givet ved oprettelsen af din profil. Oplysningerne bliver automatisk gemt på vores platform og deles ikke med andre uden dit specifikke samtykke.

Du kan til enhver tid få slettet dine oplysninger ved at kontakte redaktionen på cancerforum@cancer.dk.

Er du inaktiv på Cancerforum i mere end to år, bliver din profil under alle omstændigheder deaktiveret, og dit brugernavn vil ikke længere væres synligt for andre. Dine indlæg og kommentarer er tilgængelige i yderligere fem år, så andre fortsat kan have glæde af dem. Herefter bliver dine oplysninger + dine indlæg og kommentarer slettet helt og kan ikke længere fremfindes. 

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, kan du kontakte Cancerforum Redaktionen: cancerforum@cancer.dk

Henvendelser om persondata kan sendes til følgende adresse: E-mail: persondata@cancer.dk

Klager over brug af persondata kan sendes til følgende adresse:
E-mail: dpo@cancer.dk

Er du utilfreds med vores behandling af dine oplysninger, har du mulighed for at kontakte Datatilsynet: https://www.datatilsynet.dk/om-datatilsynet/kontakt/

Du er ansvarlig for alt indhold, som du deler på Cancerforum.

Det er ikke tilladt at kopiere eller offentliggøre indhold fra Cancerforum, herunder at viderebringe personhenførbare oplysninger om tredje person eller personfølsomme oplysninger som f.eks. navn, adresse, e-mailadresse eller telefonnummer uden samtykke.

Kræftens Bekæmpelse videregiver ikke personlige oplysninger om brugerne, medmindre indholdet strider med gældende lovgivning.

Cancerforums redaktion 
Cancerforums redaktion har mulighed for at læse alt indhold, som skrives og sendes på Cancerforum.

Redaktionen forbeholder sig ret til uden yderligere varsel at slette brugerprofiler og redigere i indhold på Cancerforum, der ifølge redaktionens vurdering står i vejen for den gode debat, er til gene for andre brugere eller er i modstrid med brugerbetingelserne eller gældende lovgivning.

Takt og tone på Cancerforum
Vi opfordrer til almindelig god pli som grundlag for en seriøs og konstruktiv debat og frabeder spam, gentagelser og reklame på forummet.    

Indlæg må gerne bygge på egne erfaringer men redaktionen kan gribe ind over for indhold, der ensidigt fremstår postulerende for eller imod både anerkendt og alternativ behandling. Ligeledes kan redaktionen gribe ind over for indhold, der er misledende eller kvaksalverisk, overtræder dansk lovgivning eller opfordrer til anvendelse af produkter, der er under mistanke for eller beviseligt er kræftfremkaldende.

Endvidere er det ikke tilladt at dele nedsættende eller injurierende indhold om andre.

Cancerforum er et ikke-kommercielt forum
Cancerforum må ikke benyttes i kommercielt øjemed. Omtale af eller reklame for egne eller andres produkter eller ydelser med henblik på markedsføring, salg eller medlemskab er ikke tilladt.

Det er ikke tilladt for virksomheder og organisationer at oprette en profil på Cancerforum. Undtaget denne regel er patientforeninger, der samarbejder med Kræftens Bekæmpelse. Ligeledes er det ikke tilladt at annoncere på vegne af aktører i medicinalbranchen.

Opgave- og projektskrivning
Cancerforum må ikke benyttes af studerende, journalister, forskere eller andre til at opnå kontakt med kræftpatienter og pårørende i forbindelse med udarbejdelse af opgaver, projekter, artikler m.m. Der kan indgås særlig aftale med redaktionen, hvis det opfylder et almennyttigt formål eller skønnes at være til gavn for Kræftens Bekæmpelse og Cancerforums brugere.

Børn og unge på Cancerforum
Børn og unge under 15 år må ikke oprette en brugerprofil på Cancerforum. Ved behov for rådgivning henviser vi børn og unge under 15 år til at kontakte vores rådgivninger eller Kræftlinjen. Du kan læse mere her.

Cancerforum er ikke en erstatning for professionel rådgivning
Indholdet på Cancerforum erstatter ikke professionel medicinsk rådgivning eller behandling.

Ansvarsfraskrivelse
Kræftens Bekæmpelse kan ikke drages til ansvar for links til eksterne websider eller andet brugergenereret indhold på Cancerforum. Kræftens Bekæmpelse kan ikke gøres ansvarlig for skader eller gener, der er en konsekvens af brug eller misbrug af informationer på Cancerforum.

Loginoplysninger og sletning af profil
Dine loginoplysninger er personlige, og du er ansvarlig for alle aktiviteter, som fremgår under dit brugernavn.

Ved spørgsmål i forbindelse med loginoplysninger og adgang til eller sletning af brugerprofiler på Cancerforum, skal redaktionen kontaktes (se kontaktinformationer nederst på siden).

Brugerprofiler slettes automatisk efter to års inaktivitet (dvs. hvis du ikke har været logget på inden for 24 sammenhængende måneder). 

Indhold forbliver synligt på Cancerforum efter sletning af en profil, men vil stå som oprettet af en anonym bruger.

Kræftens Bekæmpelses brug af indhold på Cancerforum
Når du opretter en profil på Cancerforum, accepterer du samtidig, at Kræftens Bekæmpelse kan anvende indhold publiceret på Cancerforum i organisationens arbejde med at udbrede kendskabet til kræftpatienters og deres pårørendes oplevelser i livet med kræft*. Undtaget denne regel er indhold, som brugere sender til hinanden via private beskeder.

*Det kan fx være i artikler og rapporter om livet med kræft. Hvis der citeres direkte (mundtligt eller skriftligt) i materiale, som anvendes eksternt, skal der i hvert enkelt tilfælde indhentes specifikt samtykke, ligesom personfølsomme og personhenførbare oplysninger altid udelades.

Søgbarhed på nettet
Titler på indlæg oprettet efter d. 12. december 2016 kan søges frem via online søgemaskiner. Al øvrigt brugergeneret indhold er kun tilgængeligt for brugere, der har oprettet en profil på Cancerforum.

Du kan vælge at gøre dit brugernavn og dine indlæg søgbare på internettet, så de kan læses af folk der ikke er logget på Cancerforum. Det kan du gøre i ”Mine stamdata”, der ligger under ”Min profil”.

Ændringer af brugerbetingelser for Cancerforum
Kræftens Bekæmpelse kan til enhver tid ændre i Cancerforums brugerbetingelser. Det er brugernes eget ansvar at gøre sig bekendt med ændringer. Den nyeste version af brugerbetingelserne vil til enhver tid være tilgængelig her.

Spørgsmål og svar
Har du spørgsmål til Cancerforum, er du velkommen til at kontakte Cancerforums redaktører på cancerforum@cancer.dk.

Signe Therkildsen, telefon 35 25 72 38.

Simon Beck-Jensen, telefon 35 25 72 39.


Brugerbetingelserne er senest blevet ændret d. 25. marts 2018.